2021-01-14 15:18:46• hírek • Agerpres / Szatmár.ro

A városi lakosság kevesebb mint fele szándékozik beoltatni magát koronavírus ellen

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

A városon élő romániaiak kevesebb mint fele (46 százaléka) tervezi beoltatni magát koronavírus ellen, 27 százalék pedig még nem döntötte el, hogy kéri-e a vakcinát vagy sem - derül ki egy közvélemény-kutatás adataiból.

Az iSense Solutions felmérése értelmében a megkérdezettek 27 százaléka mondta azt, hogy jelen pillanatban nem kívánja beoltatni magát, hosszú távon azonban a városon élők 85 százaléka beadatná a vakcinát. Tízből négy válaszadó vallotta azt, hogy amint elérhetővé válik számára a vakcina, beoltatja magát, míg tízből ketten csak azt követően kérik az oltást, hogy megbizonyosodnak arról, másoknál nem jelentkeztek rövidtávú mellékhatások.


A megkérdezettek 26 százaléka legalább egy évet várna az oltás beadásával, hogy addig tájékozódhasson a közép- és hosszú távú mellékhatásokról, és csak 15 százalék mondta azt, hogy megtagadja az oltást. A COVID-19 elleni oltással kapcsolatban megfogalmazott legfőbb aggodalmak az ezután megjelenő mutációkkal szembeni hatékonysággal és az esetleges azonnali mellékhatásokkal kapcsolatosak.


"Mindazonáltal a lakosság bízik az új vakcinákban, és a válaszadók többsége (82 százalék) egyetért azzal, hogy az oltások révén hamarabb véget ér a járvány, ugyanakkor 84 százalék azt is elfogadja, hogy az újgenerációs technológiáknak köszönhetően sikerült ilyen rövid időn belül kifejleszteni a vakcinákat" - hangsúlyozzák a felmérés készítői.


 

A Szatmár.ro olvasói is oltatnának

Szerkesztőségünk nemrégiben Szatmár.ro oldalán egy szavazást tett közzé, melyben arra kerestük a választ, hogy olvasónk oltatnának-e koronavírus ellen. Kérdésünkre több száz szavazatot kaptunk, mutatjuk, miként alakultak a válaszadási arányok:

  1. Természetesen, amilyen hamar csak lehet - 42.170%
  2. Mindenképpen, de várnék vele pár hónapot, lássam, másokra milyen hatással van - 15.480%
  3. Nem akarom beoltatni magam koronavírus ellen - 13.879%
  4. Szerintem nem, bár még változhat a véleményen - 11.565%
  5. Még nem döntöttem el, de esélyes, hogy igen - 6.0498%
  6. Eszem ágában sincs. Még a végén tényleg belénk helyeznek valami mikrochipet - 5.6939%
  7. Biztosan nem! Határozottan oltásellenes vagyok - 5.1601%
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: